Stekt ris er ikke så vanskelig å lage. Det er raskt å lage samtidig sunt og godt.
100 g reker
4 dl. kokt jasminris
1 båt hvitløk
1 stk gulrot
1 stk gressløk
1 stk egg
1 ss østersaus
1 ss soyasaus
1/2 ss pepper
1 ts olije
Slik gjør du
1. Hakk hvitløk og gulrot i små terninger
2. Skjær gressløk i biter
3. Varm woken/stekepannen og ha olije i.
4. Stek hvitløk i olje og ha i reker og vispet egg. Ha i risen og la det steke til det er gyllent.
5. Bland inn grønnsakene.
6. Smak til med østersaus, soyasaus, pepper og server.
Tips:
- Risen som brukes i stekt ris bør være kald, ikke ny kok.
- Du kan varier med kjøtt som du liker f.eks kylling, svinekjøtt,pølser eller røkt skinke
- Hvis du ikke har østersaus og soyasaus hjemme, du kan bytte til salt og pepper.
No comments:
Post a Comment