Saturday 18 August 2012

Stekt ris med reker




Stekt ris er ikke så vanskelig å lage. Det er raskt å lage samtidig sunt og godt. 


Ingredienser

100     g reker
4         dl. kokt jasminris
1         båt hvitløk
1         stk gulrot
1         stk gressløk
1         stk egg
1         ss østersaus
1         ss soyasaus
1/2      ss pepper
1         ts olije      

Slik gjør du

1. Hakk hvitløk og gulrot i små terninger
2. Skjær gressløk i biter
3. Varm woken/stekepannen og ha olije i.
4. Stek hvitløk i olje og ha i reker og vispet egg. Ha i risen og la det steke til det er gyllent.
5. Bland inn grønnsakene.
6. Smak til med østersaus, soyasaus, pepper og server.


Tips: 

- Risen som brukes i stekt ris bør være kald, ikke ny kok.
- Du kan varier med kjøtt som du liker f.eks kylling,     svinekjøtt,pølser eller røkt skinke

- Hvis du ikke har østersaus og soyasaus hjemme, du kan bytte til salt og pepper.

No comments:

Post a Comment